Nová čerpací stanice

Na LKMB je v provozu nová čerpací stanice nabízející letecká paliva Avgas100 a Natural 95 bez biosložek. Provozovatelem stanice je firma TwinTrans s.r.o., která již provozuje podobné stanice na letištích Hradec Králové, Benešov a Vrchlabí. Výdej paliv je na principu čipových karet. Vlastníci těchto karet, vydaných firmou TwinTrans, zde mohou stejně jako na výše jmenovaných letištích tankovat bez nutnosti další asistence bezhotovostně v jakoukoliv denní dobu.

Karty mohou být vydány libovolným systémem provozovatele, jednotlivým pilotů nebo letadelům, rozlišeny dle druhu paliva a dle nákupu včetně nebo bez spotř. daně. Postup pro získání karty je zde.

 

 

3 komentáře u „Nová čerpací stanice

  1. Škoda,že to přišlo s takovým zpožděním…Asi by to chtělo popsat další průběh čerpání.Myslím tím dočerpání naší (Michalovy) nádrže a hlavně postup tankování z nových…

  2. Bylo by možné získat podrobnější informace pro méně chápavé, jako jsem já (nebo jsem možná špatně hledal a nenašel), jakým způsobem se mají postavit k tomuto principu tankování prostí aeroklubáci. Mají si pořídit karty, nebo budou vystaveny k aeroklubovým aeroplánům? Až dojde k faktickému použití, asi se budu i dotazovat jakým způsobem se používají. Možná jsem poslední, kdo to ještě neví, v tom případě se obrátím o radu na obeznámené.
    Děkuji, R. J.

Komentáře nejsou povoleny.