Bezmotorová akrobacie 2021

Pořádáno ve spolupráci a za podpory

Sobotní nebe nad Mladou Boleslaví patřilo letecké akrobacii.
V sobotu 18. září proběhl na místním letišti v Mladé Boleslavi již sedmý ročník závodů v bezmotorové akrobacii „Mladoboleslavský pohár 2021“. Soutěže se zúčastnilo celkem 17 pilotů ve čtyřech kategoriích. Z důvodu nízké oblačnosti byli organizátoři z místního aeroklubu nuceni přistoupit ke zkrácení 2 letových programů. Soutěžící tak museli prokázat velmi dobrou orientaci v prostoru, kde nebyl vidět horizont, ani význačné body v terénu. Aeroklub Mladá Boleslav reprezentovali 4 piloti.
V kategorii Basic, kde se létají základní obraty, zvítězil Marek Minařík z Aeroklubu Hodkovice. Kategorii Sporstman ovládl Jiří Procházka z AK Toužim.
Libor Kovárník z AK Mladá Boleslav obsadil krásné třetí místo.
Mezi piloty Intermediate kraloval několikanásobný mistr republiky René Šuman z AKMB,
další boleslavák Tomáš Vala bral v těsném souboji bronzovou medaili.
V nejnáročnější kategorii Unlimited bez omezení náročnosti nebo přetížení v obratech zvítězil Jan Sobotka, rovněž pilot místního aeroklubu.
V tomto roce se jednalo již o třetí závody, které Aeroklub Mladá Boleslav za podpory města a dalších partnerů pořádal. Mimo soutěží se ve spolupráci s muzeem, městem a firmou Škoda Auto podílí i na dalších divácky atraktivních událostech pro širokou veřejnost, jako je například Historical Airshow, Létáme pro vás nebo menší akce pro děti a hendikepované.